Tangert - Økte tollfrikvoter
 

Tangert - Tro & Samfunn / 7. juni 2013

Fremskrittspartiet ønsker å innføre EU-kvoter for innførsel av alkohol fra utlandet. Hans Olav Fekjær fra Actis og Sten Magne Berglund fra Blå Kors vurderer hva denne formidable økningen av tillatt innførsel vil kunne bety.

 
Tangert - Vin i butikk
 

Tangert - Tro & Samfunn / 7. juni 2013

På tross av stadig økende alkoholkonsum kappes enkelte partier om å gjøre alkohol mer tilgjengelig. Hvis de lykkes vil det føre til mer sykdom og flere ulykker med medfølgende tragedier, sier Hans Olav Fekjær i Actis og Sten Magne Berglund.

 
Tangert - Alkohol og helse
 

Tangert - Tro & Samfunn / 7. juni 2013

Media framholder ofte at litt alkohol er bra for helsa. Dette er seriøs forskning ikke enig i, hevder Hans Olav Fekjær i Actis og Sten Magne Berglund i Blå Kors. Alkohol har tvert imot kraftige bivirkninger.

 
Tangert - Jenta som fikk komme hjem
 

Tangert - Tro & Samfunn / 3. oktober 2012

I Andesfjellene i Peru leter ADRA opp noen av de fattigste av de fattige. I programmet møter vi Sonia som myndighetene og ADRA har hjulpet ut av en håpløs situasjon. Gry Haugen i ADRA forteller fra Peru.

 
Tangert - En plan for livet
 

Tangert - Tro & Samfunn / 3. oktober 2012

ADRA Norge driver et omfattende arbeid for å hjelpe ungdommer i Peru. Livshåpet tennes for gatebarn og barnehjemsbarn som igjen får troen på at det nytter å legge en plan for livet. Gry Haugen fra ADRA er gjest i studio.

 
Tangert - Menneskehandel
 

Tangert - Tro & Samfunn / 6. september 2012

Menneskehandel er en forbrytelse. Somaly Mam har skrevet bok om tiden da hun selv var et offer. I noen land er det vanlig å selge noen av familiens jenter til slaveri. Noen ender i sexindustrien.

 
Tangert - Sexslave redder andre
 

Tangert - Tro & Samfunn / 6. september 2012

Somaly Mam var sexslave som barn. Nå hjelper hun jenter i samme situasjon. Hvert år blir tusenvis av barn solgt til misbruk som bare kan stanses hvis mange nok menn forandrer sine holdninger. ADRA er med i dette arbeidet.

 
Tangert - Likebehandling av trossamfunnene
 

Tangert - Tro & Samfunn / 30. april 2012

Grunnloven skal endres slik at trossamfunnene i Norge blir likere stilt i forholdet til staten. Flere av kirkens egne folk uttaler seg om saken. I studio, programleder Tor Tjeransen og gjest Inge Lønning fra Høyre.

 
Tangert - Fra statskirke til folkekirke
 

Tangert - Tro & Samfunn / 30. april 2012

Hva er Den norske kirkes plass i dagens Norge? Nye rammevilkår som vil gjøre statskirken om til en folkekirke, er på vei. Flere av kirkens folk uttaler seg om saken i programmet der Tor Tjeransen har med seg Inge Lønning fra Høyre.