Det store puslespillet

Hans Johan Sagrusten i Bibelselskapet har studert NT-manuskripter i mange år og har skrevet boken Det store puslespillet. Her forklarer han hvordan Bibelen er blitt til gjennom en lang og kronglete historie.

Det store puslespillet

VIDEOER

Det store puslespillet (1)

Hvor gamle manuskripter går det an å finne til Bibelen? Hvordan har disse manuskriptene overlevd til våre dager? Hans Johan Sagrusten forteller fra sin egen bok Det store puslespillet om hvordan Bibelen er blitt til.

Det store puslespillet (2)

Hvordan har manuskriptene til Det nye testamente overlevd til i dag? Kan vi stole på at de ikke er forandret gjennom historien? Hans Johan Sagrusten forteller fra sin egen bok Det store puslespillet om hvordan Bibelen er blitt til.

Det store puslespillet (3)

Moderne spenningslitteratur formidler at Bibelen er omskrevet og forandret på opp gjennom historien. Men hva sier arkeologenes mange funn av gamle manuskripter fra Bibelen om det? Hans Johan Sagrusten forteller fra sin egen bok Det store puslespillet om hvordan Bibelen er blitt til.

OM SERIEN

Hans Johan Sagrusten i Bibelselskapet har studert NT-manuskripter i mange år og har skrevet boken Det store puslespillet. Her forklarer han hvordan Bibelen er blitt til gjennom en lang og kronglete historie.

Han tar for seg de viktigste manuskriptene fra 1800-tallet og fram til i dag. Hvor langt tilbake i tid kan funnene ta oss? Hvor nær Bibelens egen tid er det mulig å komme?

Programmene bør sees av alle som vil forsikre seg om Bibelens troverdighet, og spesielt av de som har en mistanke om at innholdet er et oppkok av tilfeldigheter etter diverse kirkemøter. Slik er det nemlig ikke.

RELATERTE SERIER

Fortellinger fra Bibelen

Anne Kristin Aasmundtveit er begeistret for historiene i Bibelen. Ved å gjenfortelle med egne ord tydeliggjør hun også mye av det vi aner står mellom linjene.

Inntrykk fra Egypt

Sinai-halvøya i Egypt er uløselig knyttet til Bibelens fortelling om jødenes utgang av Egypt og hvordan Gud ga de ti bud. I den ville, karrige og ugjestmilde naturen ligger St. Katarinaklosteret. Vi tar deg med til dette området og viser deg tilknytningen til bibelhistorien.

Codex Sinaiticus

Er det noen som har forfalsket Bibelen i årenes løp? Få med deg historien om hvordan en av verdens eldste bibler ble oppdaget i et kloster langt inne i Sinaiørkenen.

Bibelselskapet

Manus og presentasjoner er utarbeidet av bibelbrukskonsulent Hans J. Sagrusten i Bibelselskapet og videoene er produsert av Hope Channel Norge.