Invitert (4)
 

Invitert / 18. november 2014

Programmets første intervjuobjekt er Petter Skippervold som nylig har skrevet bok om de mange sporene av Bibelen i dagens populærkultur. Tommy Berglund vokste opp i et kristent miljø. Han forteller om hvordan han først i godt voksen alder fant fram til Bibelens hovedperson. Den som ønsker hjelp til å lese i Bibelen får gode råd fra Marianne Kolkmann i Norsk Bibelinstitutt. Til slutt møter vi forsker og kjemi-ingeniør Valida Zivanovic, opprinnelig ateist fra det kommunistiske Jugoslavia, som i studietiden syntes arvestoffets og livets kompleksitet var så stort at det ikke bare kunne ha blitt til av seg selv ved tilfeldigheter. En dag fikk hun en Bibel… Tor Tjeransen inviterer engasjerte gjester som han samtaler med om temaer som er viktige for mennesker som tror på Gud. Opprinnelig direktesendt med publikum i studio.

 
Invitert (3)
 

Invitert / 18. november 2014

Ungdom og verdier står i fokus i dette programmet. Vi møter Sigve Fast som har samlet inn 65 tusen sponsings-kroner til ADRA ved å gå gjennom Norge fra den russiske grensen i nord til Lindesnes i sør. Videre snakker programleder Tor Tjeransen med Iselin Huseby som har nødhjelpsarbeid i blodet. Fra barnsben av har hun avstått fra å bruke penger på seg selv til fordel for å hjelpe andre. Sekretær for adventistsamfunnets skolesystem i Norge, Nina Myrdal, understreker viktigheten av at barn og unge får ansvar og forstår seg på gode mellommenneskelige verdier. Til slutt møter vi skoleelev Torleiv Lygren som har fått et helt nytt og lysere syn på livet etter at han har begynt å lese i Bibelen.Tor Tjeransen inviterer engasjerte gjester som han samtaler med om temaer som er viktige for mennesker som tror på Gud. Opprinnelig direktesendt med publikum i studio.

 
Invitert (2)
 

Invitert / 18. november 2014

Landbruket må i langt sterkere grad samarbeide med naturens eget økosystem, hevder bonde Anders Lerberg Kopstad. Det er Sunnhetsbladets redaktør Svanhild Stølen enig i, og legger vekt på sunn matproduksjon, og på omlegging til prosentvis mer vegetarisk mat for å kunne brødfø stadig flere mennesker. Aktuelle stikkord er også bevaring av klima og miljø, samt dyrevelferd. Videre snakker programleder Tor Tjeransen med legestudent Gina Reistad Pettersen som ikke lar seg friste av studentmiljøets drikkepress. Dr Per de Lange forteller til slutt om hvor avholdssaken og annet helseforebyggende arbeid står i Norge i dag.Tor Tjeransen inviterer engasjerte gjester som han samtaler med om temaer som er viktige for mennesker som tror på Gud. Opprinnelig direktesendt med publikum i studio.

 
Invitert (1)
 

Invitert / 18. november 2014

Depresjon og stress er et stort globalt problem som fører til psykisk sykdom og lidelse. Psykiater Torben Bergland etterlyser rom for mer hvile, noe Dr. Sigve Tonstad følger opp med å hevde at Bibelens Gud fra skapelsen av har gitt menneskene rom for fornyelse og hvile ved innstiftelsen av den ukentlige helligdagen, sabbaten. Vi møter også unge Wahnaydah David fra Myanmar, som har fått hjelp av hjelpeorganisasjonen ADRA. Undervisning av barn og unge er spesielt viktig, sier informasjonsleder i ADRA, Gry Haugen. Tor Tjeransen inviterer engasjerte gjester som han samtaler med om temaer som er viktige for mennesker som tror på Gud. Opprinnelig direktesendt med publikum i studio.