TV-serie

Bibelstudier - Lukasevangeliet

Bibelstudier - Lukasevangeliet

Programserien tar for seg evangeliet om Jesus som legen Lukas skrev. Lukas skrev også Apostlenes gjerninger. Han brukte de beste kilder og hadde et nært samarbeid med Paulus.

Han ønsket spesielt å nå grekerne med sitt evangelium, det vil si de som ikke hadde noen inngående kunnskap om Israels historie og løftet om den kommende Messias, slik som jødene hadde. Lukas adresserte sitt skriv til sin venn Teofilus antakelig ca år 61-63.

Vi kan takke Lukas for noen av de mest skinnende historiene fra Jesu forkynnelse. Lukasevangeliet er blant annet alene om å gjengi fortellingen om den fortapte sønn som så varmt blir tatt imot av sin far, og det er også Lukas som gir oss de kjente og kjære historiene om den barmhjertige samaritan og om Sakkeus som klatret opp i et morbærtre for å se Jesus.

Nye episoder

5. mars 2015

Lukas, som selv ikke var jøde, presenterte Jesu komme for de som ikke hadde hørt om løftet om Messias. Foruten å være lege, var Lukas også en grundig historiker. Terje Bjerka er programleder.

5. mars 2015

Lukas setter Jesus i profetisk lys når han forteller om døperen Johannes som skulle forberede frelserens komme. Kallet om omvendelse, en ny livsstil som må erkjennes, går ut til verden. Terje Bjerka er programleder.

5. mars 2015

Å tro at Jesus var en stor lærer og en god mann, er ikke nok. Vårt svar på hvem Jesus virkelig er, avgjør vår skjebne. Terje Bjerka er programleder.

Kontakt oss

Please don't fill in the following two fields!

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller kommentarer. Vi vil gjerne høre fra deg!